HYVINVOINTI

Hyvinvoivat ystävät tarjoavat hyvinvointia myös meille

Hyvinvoiva suolisto pystyy suorittamaan

Laadukas heinä on hevosen pääravintoa. Analysoitujen heinien tueksi hevosille valikoidaan heidän tarvitsemansa ja heille sopivat lisärehut.  Haluamme pitää ruokinnan mahdollisimman yksinkertaisena, mutta jokaisen hevosen tarpeet täyttävänä.

Monipuolinen liikunta auttaa kehoa toimimaan

Monipuolinen liikunta niin maasta, selästä kuin ajaen pitää kehon ja mielen rentona. Tunneilla ratsastus keskittyy paljon hevosen kehon ja mielentilan ympärille -Rennolla ratsulla on helpompi oppia. 

Yhdenmukainen käsittely tuo varmuutta

Hevostemme kanssa toimivat nuoret ja työntekijät koulutetaan toimimaan hevosten kanssa yhdenmukaisesti. Yhdenmukaisuus tuo käsittelijöille, mutta ennen kaikkea hevosille turvaa ja tasaisuutta arkeen.

Vetreä ja terve kroppa haluaa liikkua

Säännöllisellä kehon tsekkauksella pysymme hyvin kartalla hevosen hyvinvoinnista. Jatkuvasti lisää kouluttautuva Katja käy säännöllisesti hoitamassa hevosiamme O.T.E - ja hermoratahieronnalla hevosiemme tarpeiden mukaisesti. Katja on jo monen hepan lemppari näky tallissa.

Jalat ovat hevosten tärkein työkalu

Jalkojen terveys heijastaa suuresti myös muuhun kroppaan. Mahdollisimman hyvin ja yksilöllisesti huolletut kaviot pitävät koko kehon toimivampana ja joustavampana. Kengittäjämme Matti on erittäin tarkka hevosten laadukkaasta ja yksilöllisestä kengityksestä. Hän alkaa myös tuntea hevosemme jo hyvin ja osalle laaditut suunnitelmat kavioiden parantamiseksi alkavat näkyä ulkoisesti, liikkeessä ja hieroessa ei sanottavaa enää löydy.

Sopivat varusteet ylläpitävät hyvinvointia

Hevosten varusteiden sopivuutta tarkkaillaan jatkuvasti ja mahdollisiin ongelmiin pyritään tarttumaan aina mahdollisimman nopeasti. Sopivat ja käyttöturvalliset varusteet antavat hevoselle mahdollisuuden käyttää kroppaansa tasapainoisesti ja rennosti. Varusteiden kunnosta huolehditaan viikoittain, mutta niiden turvallisuutta tarkkaillaan päivittäin.

Kunnioitusta ja huolellisuutta

Yksi tallin painotetuin sääntö asiakkaille on ollut aina hevosten kunnioitus ja arvostaminen. Hevosia hoidetaan rauhassa ilman kiirettä ja hälinää keskittyen vain hetkeen hevosystävän kanssa. Rauhallinen ja hevoseen keskittyvä työskentely on huolellisempaa ja aistit ovat herkistettynä hevoseen.

Jokaisella on oma parasystävä

Jokaisella hevosella on oma hoitajansa, joka käy kerran viikossa  hoitamassa ja huoltamassa hevosen korvan karvoista kavionpohjiin saakka. Hoitaja huolehtii myös hevosen varusteiden siisteydestä. On painotettu, että hoitohetket eivät ole hevosia työllistäviä aikoja, vaan yhteistä hengailua ystävän kanssa.

Vapautta ja lajitovereita

Suurin osa tallin hevosista asustaa pihattolaumoissa. Laumaelämä, slowfeed -ruokinta, jatkuva raikas vesi, hygieeniset tilat ja pihatto antavat hevosille mahdollisuuden mahdollisimman lajityypilliseen ja hyvinvoivaan elämään. Iso pihatto on tällä hetkellä riittävä, mutta tulevana kesänä tulemme laajentamaan ja monipuolistamaan pihattoaluetta.