PUUMA

Kaunis tamma, joka on oman elämänsä kuningatar

t. Poltos "Puuma" s.2016, Suomenhevonen

Tamma on Veeran perheen oma kasvatti ja Veeran sekä hänen äitinsä Suvin silmäterä. Puuma on rauhallinen "joka paikan höylä", jonka kanssa onnistuu kaikki  hevostoiminnasta aina vauhdikkaisiin maastoihin saakka, joskus voidaan innostua lähtemään vaikka jäätelökioskille tämän luotettavan ystävän kanssa.

Rauhallinen, mutta herkkä tamma opettaa meille jokaiselle pehmeää ja hevoslähtöistä otetta kaikessa työskentelyssä. Ratsastaessa Puuma sopii alkeistunneilta kokeneille ollen yksi parhaimmista opettajista. Tamma ei ole mikään tuntien automaatti, joka suorittaa tehtävät autopilotti päällä, vaan hän vaatii ratsastajaltaan keskittymistä, valmistelua ja selviä ohjeita. Tältä hevoselta saa aina saman tien suoran palautteen, kun ratsastaja tekee jotain oikein -mikä mahtava tapa oppia ja oivaltaa. Kokeneet ratsastajat saavat taiottua tammasta oikean mega jousituksen esille ja satulassa ei voi kun hymyillä.

Puumalta taipuu hevostoiminta, reki-ja kärryajelut, ratsastustunnit, maastoretket ja no.. mitä nyt ikinä vain satutaan keksimäänkään..